SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut.
Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
Varumärke | Tamahagane |
---|---|
Butik | Cervera |
Du måste vara inloggad för att skriva en recension.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.